çocuklar için felsefe kitapları serileri

eğitim
eğitim
A+ A-

başta lipman olmak üzere birçok düşünüre göre çocuklar felsefe ile erken yaşlarda tanışarak, felsefi düşünmeyi kazanmalıdırlar. felsefi düşünme ile sorgulayan, merak eden çocukların eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. çünkü insanlar, çocukluk döneminden sonra soru sormaktan, sorgulamaktan vazgeçerler ve meraklarını da yitirirler. çocuklar için felsefe eğitimi ile onların düşünen ve üretken bireyler olarak yetişmeleri istenmektedir.

işte ülkemizde çocuklar için yayınlanan felsefe kitapları:

  1. filozof çocuk serisi (20 kitap):neden varım? her şeyi bilmem gerekir mi? mutlu olmak için neye ihtiyacım var? hayat neden böyle? büyümek zorunda mıyım? sevgi nedir? özgürlük ne işe yarar? hepimiz eşit miyiz? güzel nedir? gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük sorular, tüm hayatını felsefeye adamış bir filozofun çocukları düşünme sanatı ile tanıştırmak amacıyla kaleme aldığı yirmi kitaplık yeni “Filozof Çocuk” serisinin de bel kemiğini oluşturuyor. düşünme eylemini çocuklar için eğlenceli bir serüvene dönüştüren Oscar Brenifier, dizideki her kitabın ismini bütünleyen on sekiz büyük soru yardımıyla, okurlarını, düşünceleri ile oynamaya ve görünenin ardında yatan gerçeği keşfetmeye çağırıyor.
  2. çocuklarla felsefe :
    türkiye felsefe kurumu çocuklar için felsefe birimi başkanı nuran direk, yıllarını çocuklara ve gençlere felsefeyi anlatmaya, onların eleştirel düşünme yeteneklerini kazanmalarını sağlamaya adamış bir feslefe öğretmeni ve yazar. küçük prens üzerine düşünmek, filozof çocuk ve bilgin çocuk kitaplarından sonra şimdi de çocuklarla felsefe isimli kitabıyla çocukların ufuklarını açmaya devam ediyor. çocuklarla felsefe’de eleştirel düşünmenin olanaklarını sunuyor çocuklara ve yazınsal metinlerle başlayıp felsefi metinlere geçerek düşünmeye ve felsefe yapmaya çağırıyor onları. “Neden Felsefe?” diye soranlara ise cevap iki ayrı filozoftan geliyor: “sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez.” -sokrates- “felsefesiz yaşamak, açmaya çalışmadan gözü kapalı yaşamaktır.” -descartes-
  3. felsefe dedektifi :yazarı kurtul gülenç olan eserlerde dedektif ile yolculuk yapılıyor. ben kimim? sevgi nedir? doğru yanlış nedir? mutluluk nedir?, özgürlük nedir? sorularına cevap aranıyor her bir kitapta.
  4. çıtır çıtır felsefe ( 31 kitap): yazarı brigitte labbe’dir.iyi ve kötü, adalet ve haksızlık, gerçekten ve yalancıktan, oğlanlar ve kızlar, güzellik ve çirkinlik, bildiklerimiz ve bilmediklerimiz, savaş ve barış, iş ve para, özgür olan ve olmayan, doğa ve kirlilik, cesaret ve korku, mutluluk ve mutsuzluk, liderler ve diğerleri, başarı ve başarısızlık, haklar ve ödevler, ben ve başkaları, yaşam ve ölüm, beden ve akıl, zaman çok ve zaman yok, söz ve sessizlik, aşk ve dostluk, şiddet ve şiddetsizlik, diktatörlük ve demokrasi, küçükler ve büyükler, inanmak ve bilmek, ahlaki olan ve olmayan, olmak ve sahip olmak, makineler ve insanlar, hatırlamak ve unutmak, anlaşmak ve anlaşamamak, şans ve şanssızlık kitaplarından oluşuyor.
  5. çocuklar için felsefe (15 kitap): özlem yarkın’ın yazdığı kitaplar öteki yayınevi tarafından basılmıştır.
  6. küçük filozoflar serisi (24 kitap): küçük filozoflar dizisi, 9 – 14 yaş çocukları için filozofların hikâyelerini anlatan çok güzel resimlenmiş kitaplardan oluşuyor. diziyle çocukların felsefeye zevkli bir giriş yapmalarını, kendi sorularının peşinden gitme alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyoruz diyor yayınevi. serinin kitapları şunlar:Newton ve Gökbilimciler Cemiyeti, Wittgenstein’ın Gergedanı, Sokrates’in Aşkı, Sokrates Karanlıktan Çıkıyor, Profesör Kant’ın En Çılgın Günü, Profesör Freud Balıklarla Konuşuyor, Paul Ricoeur’ün Baykuşu, Martin Heidegger’in Böceği, Leibniz – Mümkün Dünyaların En İyisi, Lao-Tzu – Ejderhanın Yolu, Kierkegaard ile Denizkızı, Karl Marx’ın Hayaleti, Heraklitos’un Gizemleri, Hannah Arendt’in Küçük Tiyatrosu, Gaston Bachelard’ın Hülyası, Erasmus ve Deliliğin Zilleri, Epikür’ün Kahkahası, Epiktetos’un Başkaldırısı, Diyojen: Köpek Adam, Descartes Amca’nın Kötü Cini, Bilge Sokrates’in Ölümü, Bendeniz Jean – Jacques Rousseau, Başkan Sokrates!,  Albert Einstein’ın Işığı

     

Paylaş:

Yazar Hakkında

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

İlginizi Çekebilir

facebook

instagram

twitter

en yeniler

hayır

#YasayiGeriÇek #yasayıgeriçekkatliyamahayır #KatliamYasasınaHayır #UyutmakCinayettir #UyutmaYaşat…

köpek

köpekleri öldürünce çocukları kurtarmış olacağız…

antalyaspor

antalyaspor fb’nin sembol isimlerinden birini…

en popüler

kıyı köşe

Hiçbir sonuç bulunamadı.

ismin halleri

Hiçbir sonuç bulunamadı.

Menü